TV der bevæger dig

Sporarbejde udløser klagestorm

Foto: Arkivfoto

Togpassagerer i tusindvis klager til DSB over forsinkelser og kræver nu erstatning af DSB

Et omfattende sporarbejde fra 1. maj samt fejl på skinner og signaler på Vestfyn betyder, at mange togpassagerer i maj måned har oplevet forsinkelser på deres togrejse mellem Fredericia og Odense.

Nu vil et rekord stort antal passagerer have erstatning, fortæller informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

- Lige i øjeblikket har vi cirka 10.000 sager liggende. Det er et antal, som er væsentligt over, hvad vi normalt har, siger DSB-chefen til DR Fyn.

DSB oplyser, at de netop har ansat seks nye medarbejdere for at komme til bunds i den store stak erstatningssager.

Banedanmark, som står for vedligeholdelsen af jernbanen i Danmark, oplyser, at andelen af aflyste tog på Vestfyn i maj måned har været knap fem procent større end sidste år.

I går var den så gal igen, da alle tog mellem Fredericia og Odense blev aflyst fra den tidlige morgenstund til omkring 14:30 på grund af skinneproblemer ved Holmstrup sydvest for Odense.

Sporarbejdet på Fyn fortsætter ifølge den nuværende plan frem til 9. august, hvorfor passagererne kan forvente forsinkelser i de kommende måneder.

Hvis man som passager oplever forsinkelser, er der to muligheder:

Valget står mellem, om man vil have en ny billet, hvis man har været mere end en halv time forsinket. Alternativt kan man få en del af rejsens pris refunderet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden