TV der bevæger dig

Sporet åbnes allerede lørdag

00:31

Sporet bliver klar næsten fire dage før tiden.

1 af 2

Jernbanesporet mellem Vamdrup og Vojens bliver åbnet allerede på lørdag. Det er tre en halv dag tidligere end forventet.

Banedanmark, og entreprenøren Balfour Beatty, har siden afsporingen sat alle kræfter ind og arbejdet i døgndrift. Knap syv kilometer spor blev ødelagt - og siden tre afsporede godsvogne er fjernet, er udsiftet omkring 11.000 sveller.

Sporet er blevet justeret, og der er blevet bygget og udskiftet et sporskifte samt foretaget justeringer af kørestrømmen og af det sikringstekniske anlæg.

- Efter afsporingen har Banedanmark gjort alt, hvad de kunne, for at få genåbnet strækningen så hurtigt som muligt, siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S). Jeg er glad og tilfreds med, at Banedanmarks dygtige og engagerede medarbejdere har fået udbedret sporet så hurtigt. Jeg synes det er et imponerende stykke arbejde de har lavet.

Sne og frost

Arbejdet er foregået på en årstid, hvor Banedanmark af hensyn til vejret normalt ikke foretager sporombygninger. Men på trods af et kraftigt snevejr og temperaturer på ned til minus ti grader er det alligevel lykkedes at blive klar før oprindeligt planlagt.

- Sneen og frosten har givet os udfordringer, men vi har også haft lidt held med os, siger Steen Kristensen, sporchef i Banedanmark. Det har ikke været nødvendigt at anvende de vintermåtter, som vi var klar med. Temperaturen i nat steg også lige nok til, at vi kunne skinnejustere på fuld kraft, og det blev heldigvis aldrig så koldt, at ballasten for alvor frøs til eller at vi ikke har kunnet svejse.

6000 generet dagligt

Sporet bliver frigivet til trafik lørdag den 15. december kl. 14.00, og de første godstog forventes at køre på strækningen senere lørdag.

Passagertrafikken mellem Vojens og Vamdrup bliver genoptaget søndag morgen den 16. december.

Ca. 6000 passagerer har dagligt været generet af uheldet og har skulle skiftet fra tog til busser.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden