Unge ladt i stikken: SSP savner politiet på skolerne

Landsformanden for SSP-samrådet, Jørgen Pedersen, mener, forebyggelsen i Danmark lider under blandt andet grænsekontrollen.

Jørgen Pedersen, der er landsformand for SSP-samrådet i Danmark, mener, at det antal politifolk, som blandt andet løser opgaver ved grænsekontrollen, mangler i det forebyggende arbejde.

quote

Forebyggelsen bredt i Danmark har betalt prisen for de nye opgaver til politiet.

Jørgen Pedersen, landsformand for SSP-samrådet i Danmark.

- Hvis vi ser over det sidste halve år, så mener jeg, forebyggelsen bredt i Danmark har betalt prisen for de nye opgaver til politiet, siger Jørgen Pedersen til TV SYD.

I SSP-samarbejdet ligger en del af arbejdet ved politiet, og det mærker SSP-medarbejderne i det daglige.

- Det er klart, der er det antal politifolk, der er, og når der nu er en stor del, der er besat ved, at de skal være ved grænsen og lave bevogtningsopgaver i forbindelse med terror, så mærker vi det i det daglige ved, at vi ikke har politiet med så synligt ude på vores skoler og ved vores forebyggende initiativer, fortæller Jørgen Pedersen.

Vi mangler deres viden

Landsformanden mener, at SSP-samarbejdet kommer til at mangle nogle vigtige ressourcer, hvis samarbejdet ikke bliver prioriteret af politiet.

- Vi har igennem 30-40 år bygget et system op, der hedder SSP, hvor vi har de tre bogstaver: skole, sociale myndigheder og politi. Og hvis vi ligesom ikke har politiet med ret meget længere, så mangler vi den faglighed, den indsigt og den viden, de har.   

Hør hele interviewet med Jørgen Pedersen øverst i artiklen.

SSP-samarbejdet:

  • SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.
  • Samarbejdet er etableret i langt de fleste danske kommuner. SSP-samarbejdet opbygger lokale netværk, der kan forebygge, at børn og unge begår kriminalitet.
Kilde: Det Kriminal Præventive Råd.