SSV-veteran er død

Det danske mindretal syd for grænsen har mistet en af sine politiske veteraner. Wilhelm Klüver, der i en årrække var formand for Sydslesvigsk Vælgerforening, SSV, er død i en alder af 85 år.

Den tidligere lærer og skoleinspektør ved de danske skoler i Risby og Læk var formand for SSV fra 1989 til 1997, hvor han kørte et tæt parløb med partiets legendariske landdagsmedlem Karl Otto Meyer.

Den joviale Klüver var kendt for sin humor og sine ofte skarpe kommentarer.

- Med Wilhelm Klüver har vi mistet en sand SSV-veteran. Wilhelm var et stærkt og oprigtigt menneske, der ikke blot holdt tæt kontakt til vore venner i dansk politik, men også var med til at bygge et nyt forhold op til den tyske flertalsbefolkning efter Anden Verdenskrig, da det ikke var en selvfølge, siger SSV's formand, Flemming Meyer, i et mindeord.

Allerede i 1950'erne sad Wilhelm Klüver for SSV i kommunerådet i Risby, siden prægede han kommunalpolitikken i Læks byråd, og han sad i partiets landsstyrelse i 26 år.

Hans store engagement for det danske arbejde begrænsede sig ikke til det politiske, da han i en årrække blandt andet også var formand for Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger.