SSW bevarer tre mandater trods tilbagegang i stemmer

Det danske mindretals parti SSW har mandag morgen fået sikkerhed for, at de bevarer deres tre mandater i Landdagen i Slesvig-Holsten trods tilbagegang i antallet af stemmer ved søndagens valg.

Nu foreligger det endelige valgresultat, og SSW har opnået 3,3 procent af stemmerne mod 4,6 for fem år siden - men bevarer altså sine tre mandater. 

De tre valgte er Lars Harms, Flemming Meyer og Jette Waldinger-Thiering.

SSW har fået mere end 14.000 stemmer færre end ved valget for fem år siden, selvom valgdeltagelsen ved søndagens valg var på 64,2 procent mod 60,2 procent ved valget i 2012.

Landdagen i Slesvig-Holsten vil de næste fem år have 73 medlemmer mod de nuværende 69. Udvidelsen er en konsekvens af valgets matematik, der udløser tillægsmandater - og netop dette forhold er med til, at SSW bevarer deres tre mandater trods tibagegangen i stemmer.

quote

Vi vidste jo godt, at det er svært at være det mindste parti i en regeringskoalition - men alligevel havde jeg ikke regnet med, at det kunne gå så galt

Flemming Meyer, fomand, SSW

SSWs formand Flemming Meyer er skuffet over vælgernes dom:

- Vi vidste jo godt, at det er svært at være det mindste parti i en regeringskoalition - men alligevel havde jeg ikke regnet med, at det kunne gå så galt, siger Flemming Meyer til TV SYD.