TV der bevæger dig

Stadig flere sæler i Vadehavet

Optællingen af sælbestanden foregår fra fly. I den danske del af Vadehavet er det Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, der foretager tællingerne.

Den årlige opgørelse over sælbestanden i Vadehavet viser at bestanden af den spættede sæl er steget med 11 procent i forhold til sidste år.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg laver fem årlige tællinger af sælerne i den danske del af Vadehavet. Og de viser, at sælerne faktisk har født færre unger i den danske del af vadehavet. Men de opvejes af, at der blev født 23 pct. flere unger i Hamborg-Niedersachsen.

Fremgang

- I august blev der talt 26.220 spættede sæler i hele Vadehavet. Det svarer til en stigning på 11 pct. i forhold til tællingerne i 2011. Ud af de 26.220 talte sæler var 7.267 unger, og det er 3 pct. flere unger end sidste år. Dermed er bestanden af spættede sæler fortsat i vækst i Vadehavet.

Siden 1975 har Den Trilaterale Sælekspert Gruppe (TSEG) talt sæler i de tre vadehavslande, Danmark, Tyskland og Hollland. ,

Tallene fra tællingerne antyder, at sælerne bevæger sig meget rundt i Vadehavet.

- Det understreger vigtigheden af den koordinerede overvågning af sælbestanden, notorer Fiskeri- og Søfartsmuseet.

I den danske del af Vadehavet er der endnu ikke etableret en fast ynglende bestand af gråsæler. Bestanden af gråsæl er dog i stigning i både Tyskland og Holland. I år blev der i de to lande talt i alt 4.039 gråsæler, hvilket er en stigning på hele 22 pct. i forhold til 2011.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden