TV der bevæger dig

Stadig huller i ambulanceberedskabet

Troels Ravn med papirer, som viser at der stadig er huller i beredskabet i de tyndt befolkede områder.

Bios kunne ikke skaffe 550 reddere, og det har regionens selskab heller ikke. Folketingsmedlem kritiserer, at region vil løse problemet ved at nedskrive ideal-bemandingen.

Hollandske Bios gik konkurs med 474 ambulance-reddere i den del af Regions Syddanmark, hvor de kørte. Efter konkursen overtog regionen driften – og nu er antallet af reddere steget til 514.

Men måske er det slet ikke nødvendigt at have 560 reddere, har formanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen, udtalt.

Det har fået det socialdemokratiske folketingsmedlem, Troels Ravn, til at reagere.

- Jeg bliver nødt til at reagere, for det her det handler jo om grundlæggende tryghed. Borgerne skal vide sig sikre på, at man også, når man bor ude i landdistrikterne, kan være sikker på, at en ambulance kommer så hurtigt som muligt.

 

Læs også Region afviser kritik af ambulancer

 

Troels Ravn har fået materiale, som viser, at f.eks. stationen i Brørup har manglet mandskab til ambulancen i perioder, så der skulle rekvireres hjælp fra stationen i Vejen. Og samtidig er der eksempler på, at der har været ulykker, hvor ambulancerne har været lang tid om at nå frem.

Troels Ravn ønsker mere åbenhed om responstiderne. Han vil holde øje med driften i Ambulance Syd.

 

00:59 Luk video

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App