Stadig for mange unoder, når poderne skal i skole

Travle forældre, ulovlige parkeringer og løse børn i bilen. Bødeblokken bliver flittigt brugt ved politiet razziaer ved skolestart.

Sådan har det været, siden politiet begyndte at lave små razziaer ved udvalgte skoler i de første to uger efter sommerferien. TV SYD var med på dagens kontrol ved Ullerup Bæk Skolen i Fredericia.

- Det har været en god dag, siger politiinspektør Michael Weiss, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

- Vi har desværre måttet skrive nogle enkelte sager, hvor folk har standset bilen, hvor man simpelthen ikke må standse. Vi oplevede, at trafikken klumpede foran skolen, fordi de stopper, så der er nogle enkelte sager.

Ved Ullerup Bæk Skolens afdeling ved Skjoldagervej var der også en trafikændring, som gav anledning til nogle påtaler. Det var en villavej, som var gjort ensrettet – og det opdagede ikke alle.

Michael Weiss understreger, at formålet ikke er at få så mange noteret som muligt. 

- Vi er ude for at se, hvordan vi får vores skolebørn sikkert i skole. Vi har særlig fokus på hastighed. Og vi har selvfølgeligt særlig meget fokus på, hvordan vi transporterer børnene. Er de fastspændt i bilerne, sidder de i de rigtige stole? Vi kikker på, om den adfærd vi har forhåbentlig har fået lært børnene hen over sommeren, at den passer med, at vi går ordentligt i skole, at vi bruger fodgængerfelterne, og at vi lærer at blive gode og sikre trafikanter.

Generelt tog forældrene godt mod politi-kontrollen. Også selv om de fik en bødetilkendegivelse med på vejen.  

Skolepatruljen er nødvendig for at sikre skolevejen ved Ullerup Bæk Skolens afdeling på Skjordagervej.
Skolepatruljen er nødvendig for at sikre skolevejen ved Ullerup Bæk Skolens afdeling på Skjordagervej.
Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD