TV der bevæger dig

Stadig meget snyd på pizzaen

33 restauranter, pizzeriaer i Haderslev og Kolding fik besøg af Skat, Fødevarestyrelsen og kommunernes kontrolgrupper. Og der er stadig meget snyd på pizzaerne.

En familie i Kolding fik enten kolde pizzaer - eller slet ingen. Skattefolkene konstaterede i hvert tilfælde, at pizza-budet kørte frem og tilbage foran forretningen, mens kontrolaktionen fandt sted. Han havde ikke lyst til at tale med Skat.

Glemt at afmelde kontanthjælp

En ejer af en nystartet virksomhed havde "glemt" at fortælle, at han ikke længere skulle have kontanthjælp, fordi han nu havde egen virksomhed...

To virksomheder havde ikke styr på brugen af kasseapparatet - og den ene har tidligere fået en bøde for den forseelse, og kan vente en forhøjet bøde denne gang.

Store bøder

Det samme gælder fire virksomheder, som ikke havde udfyldt deres logbøger, som krævet efter tidligere kontrol-besøg. I logbøgerne skal hver dag noteres, hvem der er på arbejde i hvor lang tid.

De fire virksomheder kan se frem til en bøde på 6300 kr.

Den fælles kontrolaktion afslørede: Sorte lønninger og personer på overførselsindkomst, ni personer, som modtog dagpenge eller kontanthjælp, manglende brug af kasseapparat og to personer stak af. De to vendte dog senere tilbage.

Sur smiley

Endelig indskærpede Fødevarestyrelsen over for en virksomhed, at de fremover skal være mere omhyggelige med korrekt opbevaring af fødevarer. Virksomheden modtog således ikke en ?glad? smiley.

Chefkonsulent Jette H. Jacobsen fra Skat Haderslev udtaler:

? Det er glædeligt, at vi kan se, at flere virksomheder retter op på forholdene efter vore kontroller. Vi har eksempler, der viser, at lønoplysninger til Skat stiger væsentligt efter, at vi har talt med ejeren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden