Stangberuset biltyv fra Gråsten anholdt i Tyskland

34-årig stjal bil fra 70-årig mand i Gråsten. Han blev i lallende beruset tilstand stoppet i Tyskland.

Tysk politi standsede torsdag formiddag en Seat uden nummerplader umiddelbart syd for grænsen ved Kruså. I bilen sad en dansk mand, som viste sig at være særdeles beruset.

Ifølge forbundspolitiet i Flensborg lykkedes det med stort besvær at bringe bilen til standsning på rastepladsen Schöne Aussicht.

Manden bag rattet udtrykte sig ifølge politiet lallende og smed sine sko ud gennem ruden ved førersædet.

Politiet foretog en forespørgsel på den 34-årige mand, og den afslørede, at han ikke havde noget kørekort. Derefter foretog man en forespørgsel på bilen, som viste sig at være stjålet en times tid forinden i Gråsten.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter vagtchef Henrik Sønderskov over for Ritzau, at der torsdag morgen klokken halv ni blev stjålet en bil i Gråsten.

- Det er en 70-årig mand, som sidder bag rattet. Pludselig kommer der en mand hen og flår den forreste nummerplade af, fortæller vagtchefen.

Gerningsmanden gik efterfølgende i gang med at afmontere den bageste nummerplade, og det fik den 70-årige til at stige ud af bilen.

- Han ville naturligvis spørge, hvad der foregik. Efterfølgende sætter gerningsmanden sig så ind i bilen og kører væk mod Tyskland, fortæller Henrik Sønderskov.

Forbundspolitiet i Flensborg oplyser til Flensborg Avis, at den 34-årige dansker havde fået adskillige genstande ind under vesten.

- Ifølge mine oplysninger havde han indtaget så meget, at to voksne ville kunne få en hyggelig aften, hvis de konsumerede lige så meget, siger forbundspolitiets talsmand, Bernd Schindler, til avisen.

Forbundspolitiet i Flensborg oplyser, at sagen nu er overdraget til delstatspolitiet i Flensborg, som fortsætter behandlingen af sagen.

Manden kan formentlig se frem til en sag om spritkørsel i Tyskland, mens han i Danmark står til en straf for brugstyveri af bilen.