Statsforvaltningen: Carl Holsts brug af rådgiver var ulovlig

Statsforvaltningen mener, at Carl Holsts brug af den regionsansatte Christian Ingemann Nielsen i valgkampen var ulovlig.

Fredag kom Statsforvaltningens udtalelse om Carl Holsts brug af den regionsansatte i Region Syddanmark Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen op til folketingsvalget i juni i år.

Statsforvaltningen vurderer, at der blandt de opgaver, som Christian Ingemann Nielsen varetog som regionsansat i et større omfang er indgået bistand til førelse af valgkamp til den daværende regionsrådsformand Carl Holst.

- Det er således Statsforvaltningens opfattelse, at den omhandlede bistand til førelse af valgkamp ligger uden for lovgivningens rammer, og at denne bistand således har været ulovlig, skriver Statsforvaltningen.

Den nuværende regionsrådsformand, Stephanie Lose, siger i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark, at Statsforvaltningens afgørelse vil komme på regionsrådets dagsorden.

- Jeg konstaterer, at Statsforvaltningens afgørelse er ret klar. Jeg sætter nu udtalelsen på dagsordenen til møderne i forretningsudvalget og regionsrådet på mandag. Så forventer jeg, at medlemmerne er indstillede på at behandle den, selvom det er med kort varsel, så regionsrådet hurtigt kan beslutte, hvad der skal gøres. Nu vil jeg bruge weekenden på at læse redegørelsen grundigt igennem, siger Stephanie Lose.

TV SYD følger sagen.

Du kan læse hele Statsforvalningens afgørelse her: