TV der bevæger dig

Statsminister er glad for Sydslesvig-afgørelse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glæder sig over, at det danske mindretals særstatus nu er slået fast og håber på ro omkring mindretalspoli tikken i Slesvig-Holsten.

- Det er meget glædeligt, at den slesvig-holstenske landsforfatningsdomstol er nået frem til denne kendelse. Men også forventeligt. Jeg håber nu, at der falder ro omkring mindretalspolitikken, der i de seneste år har været ude i nogen bølgegang, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en kommentar til, at Slesvig-Holstens forfatningsdomstol har afvist en række klager over, at Sydslesvigsk Vælgerforening er fritaget for spærregrænsen på fem procent.

Helle Thorning henviser dermed til, at den tidligere delstatsregering i Slesvig-Holsten skar kraftigt i de offentlige tilskud til de danske skoler i Sydslesvig.

Efter valget sidste år, hvor SSW fik tre mandater, kom partiet med i den nye delstatsregering. Det vakte harme i konservative kredse, som derfor klagede til forfatningsdomstolen, der fredag har afvist klagerne.

Også på de sociale medier vælter det ind med lykønskninger fra danske politikere til mindretallet syd for grænsen.

- Jeg er glad på det danske mindretals vegne. Det er en vigtig dom, der er blevet afsagt i dag. Og det er også godt for mindretal i resten af Europa, skriver Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, der er valgt i Sønderborg, på Facebook.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden