Statsminister huskede barndomsår

Statsminister Lars Løkke Rasmussen genopfriskede minder fra sin barndom i Vejle, da han i eftermiddag indviede det nye kulturcentrum i Vejle. De er indrettet i de gamle Spinderihallerne.

På de 13.000 kvadratmeter er i dag samlet 41 virksomheder, som arbejder med lyd- og lysdesigng, foto, video, web tv, arkitektur, reklame og animation m. m. Hvor der før stod en "spinderitøs" ved en bomuldsmaskine, sidder der nu en grafisk designer med sin Mac! som det udtrykkes.

Danmarks Manchester

Desuden har Vejle Museum fået en afdeling - og Peter Schaufuss-Balletten holder til i det gamle Bomuldsspinderi.

Spinderihallerne var oprindeligt et bomuldsspinderi fra 1896. I over 100 år var bomuldsspinderiet hjertet i Vejles historiske arbejderkvarter Vestbyen. Bomuldsindustrien blev en industri, hvor Vejle både var foregangsby og landets ubestridte centrum. Engang havde Vejle tilnavnet Danmarks Manchester.

Historie

Spinderihallerne fortæller en af de væsentligste historier om Vejle:
Forvandlingen af Vejle som en lille provinskøbstad til en driftig industriby. Med genåbningen fortsætter Spinderihallerne med at fortælle historien om Vejles udvikling ? fra industrisamfund til oplevelses- og videnssamfund.

Strid om skimmelsvamp

Åbningen af Spinderihallerne er et halvt år forsinket. I slutningen af byggefasen blev der fundet massive angreb af skimmelsvamp i bygningerne. en retssag mellem Vejle Kommune og arkitektfirmaet bag projektet skal afgøre, hvem der skal betale den regning.