Statsministeren besøger Esbjerg

Regeringens Vækstforum med statsminister Lars Løkke og tre ministre i spidsen besøger torsdag. De skal tale om energiteknologi.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og mindst tre ministre samles torsdag med Regeringens Vækstforum i Esbjerg for at diskutere grøn vækst. Valget er faldet på Esbjer fordi byen har haft held til at positionere sig stærkt indenfor energiteknologi.

Formålet er at diskutere vedvarende energi og grøn vækst. Regeringens Vækstforum har en mission om at bidrage til at analysere og besvare morgendagens udfordringer samt ruste dansk økonomi til fornyet vækst.
 
- Vi er Vestdanmarks kraftcenter og Danmarks energi- og offshoreby nummer ét. Det er en rolle, som vi vil udbygge yderligere de kommende år, og vores vision er, at Esbjerg er Danmarks centrum for energiteknologi i 2015. I løbet af de kommende år investeres over 400 millioner kroner i at skabe en infrastruktur, som også nye virksomheder vil nyde godt af, siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup.

Regeringens Vækstforum vil under deres ophold i Esbjerg besøge en af landets største leverandører indenfor offshore industrien, Semco Maritime. Semco Maritime er en international virksomhed, som har udnyttet kompetencerne fra olie og gas løsninger til også at gå ind og løse opgaver med offshore vind.

Denne omstillingsparathed forudser direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling Tom L. Nielsen gælder for mange af virksomhederne i Esbjerg. Esbjerg Erhvervsudvikling repræsenterer 850 lokale virksomheder, hvoraf mange har en eller anden relation til offshore branchen.

- Vi har opbygget en unik erhvervsprofil i Esbjerg. Her findes kompetencer og knowhow, som er specialiseret inden for olie, gas og vind, og de udgør byggeklodserne til fremtidens energiteknologi.