Statsministeren besøger fredag Flyvestation Skrydstrup

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, (V) besøger fredag eftermiddag Fighter Wing Skrydstrup for at få indblik i den kommende mission i Baltikum og overvære øvelser.

Statsmimisterens besøg i Skrydstrup sker kort før fire F-16 fly og ca. 60 personer, der til daglig gør tjeneste på Flyvestation Skrydstrup, er Danmarks bidrag til NATOs suverænitets-håndhævelse af de baltiske landes luftrum, kaldet Baltic Air Policing.

Det vil bl.a. bestå i at afvise af russiske fly i luftrummet. Efter planen vil de danske kampfly fra nytår blive stationeret på Siauliai luftbasen i Litauen. 

F-16 kampfly fra Skrydstrup var blandt de allerførste til at løse opgaven i luftrummet over de baltiske lande tilbage i 2004. I alt har Danmark tidligere løst opgaven fem gange, senest i 2014.

- Efter nytår har vi folk på jorden i Estland og i luften over Baltikum for klart at signalere, at vi i NATO har hinandens ryg. Jeg er taknemmelig over for de helte, der tager afsted for at sikre freden i vores del af verdenen. Jeg glæder mig derfor til at give piloterne og hele holdet på jorden et skulderklap inden missionen og samtidig høre om deres daglige arbejde og forventninger til de nye F-35-kampfly, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen inden dagens besøg i Skrydstrup.

jle.