TV der bevæger dig

Stem flere kvinder ind, tak

- Det er bekymrende, at færre tilsyneladende har lyst til at stille op, siger SF´s Karina Lorentzen.

Tre kvinder fra TV SYDs område benytter 100-års dagen for kvinders stemmeret til at gå i kamp for flere kvinder på Christiansborg

- Jeg er selv lige blevet mor og jeg vil gerne vise, at det sagtens kan lade sig gøre at lave en balance mellem familieliv og politik, siger Anne Sina (S).

Vi skal have flere kvinder i politik, er budskabet når tre lokale kvindelige folketingsmedlemmer markerer grundlovsdag i Aabenraa: Ellen Trane Nørby (V), Anne Sina (S) og Karina Lorentzen (SF).

fredag fejrer hele Danmark 100-året for kvinders stemmeret. Ved første valg i 1918 fik kvinderne fire pladser og siden er det gået støt fremad deres deltagelse. Ved valget i 2011 kom 70 kvinder på Tinge (39,1%).

Men ved 2015-valget stillede færre kvinder op end tidligere og derfor benytter tre lokale kvindelige folketingsmedlemmer mærkedagen til at sætte fokus på, at det det er vigtigt med kvinder i politik. I den anledning besøger de Ældrecenteret Grønnegården i Aabenraa for at møde nogle af dem, der har oplevet kvindernes indtog i politik.

Politikerne starter med en kort Grundlovstale for beboerne og dernæst taler de med de ældre om udviklingen og kvindernes stemmeret.

- Det er da vigtigt, at der sidder kvinder med der. Det er jo ikke altid, at de har samme prioriteter, som mænd, siger Ellen Trane Nørby. Foto: TV SYD

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden