Stephanie Lose: Mistanke mod Falck giver stof til eftertanke

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) har undret sig over, at Falck har ansat i hundredvis af reddere i andre regioner.

Bios har siden selskabet i september 2015 overtog ambulancedriften i store dele af Region Syddanmark haft store problemer med at skaffe mandskab til ambulancerne, og nu mistænker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Falck for at have misbrugt sin position til at forhindre redderne i at lade sig ansætte hos Bios.

- Jeg kan bekræfte, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt en meddelelse om betænkning til Falck. Jeg ønsker ikke at sige yderligere nu, da der er tale om en verserende sag,  sagde kontorchef Jacob Schaumburg-Müller fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til TV SYD fredag.

I meddelelsen fremsætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sin mistanke om, at Falck skulle have forsøgt at hindre den nye operatør i at ansætte ambulancereddere ved at beskæftige flere reddere, end Falck har brug for, og skulle have kommunikeret negativt om BIOS for at påvirke Falck-redderne til ikke at lade sig ansætte i Bios.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) siger i en kommentar til mistanken fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at hun også har undret sig over, at Falck har ansat i hundredvis af reddere i andre regioner.

- Derfor giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens mistanke da stof til eftertanke, siger regionrådsformand Stephanie Lose til TV SYD.

Falck afviser dog alle anklager - men erkender, at selskabet i enkelte tilfælde har leveret for voldsomme verbale udfald både internt og eksternt om konkurrenten. Men Falck mener ikke, at der er tale om overtrædelse af konkurrencelovgivningen.