Stilladsarbejdere protesterer ved borerig i Esbjerg

Fredag morgen har stilladsarbejdere indledt en protest-aktion ved boreriggen John Shaw, der i disse uger er under reparation på Esbjerg havn. Stilladsarbejderne mener, at tyske stilladsarbejdere bliver underbetalt for deres indsats på boreriggen.

Omkring 30 lokale stilladsarbejdere har taget opstilling ved boreriggen og taget mod morgenholdet.

-Vi vil gøre opmærksom på, at de tyske arbejdere får en alt for lav aflønning og arbejder under dårlige forhold, siger Gunnar Eg, kasserer i Stilladsklubben Vestjyden i Esbjerg til TV SYD. I første omgang er der tale om, at Stilladsklubben Vestjyden gør opmærksom på de forhold, som de mener, er kritisable - senere kan der blive tale om en egentlig blokade, lyder det fra de fremmødte vestjyske stilladsarbejdere.

Istandsættelse og modernisering af den 85 meter lange, 64 meter brede og 110 meter høje borerig beskæftiger netop nu omkring 400 mand, der arbejder i døgndrift.

Det er Semco Maritime i Esbjerg, der har står for arbejdet med at renovere riggen John Shaw for omkring 200 millioner kroner.

Arbejdet omfatter gennemgang og udskiftning af alle bærende stålkonstruktioner, modernisering af beboelses-, mandskabs- og opholdssum med blandt andet nye badeværelser, ændringer og sikkerhedsopgradering af redningsudstyr og gennemgang og udskiftning af alle rør og elektriske installationer.