Stilladsarbejdere tilfredse med aftale

Stilladsklubben Vestjyden i Esbjerg har opgivet deres aktion ved boreriggen John Shaw, der i disse uger er under reparation på Esbjerg havn. Mandag morgen fortsatte tyske stilladsarbejdere derfor deres arbejde på riggen, da der nu er enighed om arbejdsbetingelserne.

Fredag morgen havde omkring 30 lokale stilladsarbejdere taget opstilling ved boreriggen og tog mod morgenholdet. Stilladsklubben Vestjyden mente, at en snes tyske stilladsarbejdere ikke blev aflønnet korrekt.

- Fredag aften blev vi enige med arbejdsgiverne om arbejdsbetingelserne. Der var lidt misforståelser, der nu er ryddet væk. Vi glæder os derfor over, at der er god gang i aktiviteterne på Esbjerg havn med mange arbejdspladser til følge, siger Gunnar Eg, kasserer i Stilladsklubben Vestjyden i Esbjerg til TV SYD mandag morgen.

Istandsættelse og modernisering af den 85 meter lange, 64 meter brede og 110 meter høje borerig beskæftiger netop nu omkring 400 mand, der arbejder i døgndrift.

Det er Semco Maritime i Esbjerg, der står for arbejdet med at renovere riggen John Shaw for omkring 200 millioner kroner.

Arbejdet omfatter gennemgang og udskiftning af alle bærende stålkonstruktioner, modernisering af beboelses-, mandskabs- og opholdssum med blandt andet nye badeværelser, ændringer og sikkerhedsopgradering af redningsudstyr og gennemgang og udskiftning af alle rør og elektriske installationer.