TV der bevæger dig

Stjålne danske minkskind ender i udlandet

De mellem 1.000 og 1.500 minkskind, som natten til torsdag blev stjålet fra en minkfarm i Løsning ved Hedensted, er formentlig på vej til udlandet.

Men politiet har gode spor at gå efter fra indbruddet, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen.

- Vi har dels haft nogle af vores egne teknikere ude for at kigge på gerningsstedet for at lave en supplerende undersøgelse. Og så har vi haft nogle af vores allerbedste politi tjenestehunde til at gå spor derude, og på vej væk fra gerningsstedet, hvor gerningsmændene har gået har de efterladt forskellige slags spor hen over en mark. Så vi har lidt spor at gå efter nu, siger han til P4 Trekanten.

Politiet ser tyverier af store mængder minkskind netop på dette tidspunkt hvert år, for det er lige nu, avlerne er ved at pelse minkene. Sidste år blev en stor mængde skind stjålet i Ølholm, og det tyveri blev aldrig opklaret, for skindene forsvandt nærmest sporløst.

- De forhold, der er begået de seneste år, der har vi ikke fundet nogen som helst skind i Danmark eller i Europa i det hele taget. Så vi har en formodning om, at de bliver sendt til udlandet, hvor der sidder en organisation, som er klar til at modtage dem, bearbejde dem og sende dem videre, siger Lars Peter Madsen til P4 Trekanten.

Lars Peter Madsen tror, der er bedre chancer for at opklare tyveriet i Løsning, for politiet har både flere og bedre spor at gå efter, end de havde sidste år i Ølholm.

Torsdag nat forsvandt der også skind til en værdi af en halv million kroner fra et lager ved Skanderborg. Politiet tror, det er samme tyvebande, som står bag de to indbrud.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden