Stjal 1000 kilo tungt pengeskab - men uden penge

Tyveknægte troede, at der var penge i en gammel bankbus. Derfor sjal de ét tons tung pengeskabet. Men boksen har været tom siden 1990'erne.

Danmarks Industrimuseum i Horsens har i weekenden haft uventede gæster. Den gamle bankbus, som er en del af museets udstilling, har nemlig været udsat for tyveri. Og et af de helt tunge.

I bussen sad nemlig et gammelt pengeskab med en kampvægt på cirka 1000 kilo. Og den ville tyvene have med.

- Natten til søndag har der været indbrud, og vi kan se, at de har været i gang med en vinkelsliber, men uden held, fortæller museumsinspektør David H. Olsen til TV SYD.

- Men da vi så møder ind mandag morgen, så har de været på besøg igen, og denne gang haft held med at slæbe det gamle pengeskab med, forklarer han.

 
 

 

For i gamle dage var det skab selvfølgelig fuld af kontanter. Men eftersom bussen ikke har kørt siden slutningen af halvfemserne, er det altså nogle dage siden, at den pengeboks har set kontanter, fortæller museumsinspektøren.

I bussen står der ellers på et skilt, at der ikke er penge mere, men det har ikke afholdt tyvene.

- Eftersom det er tredje gang, at nogen har forsøgt at brække pengeskabet op, har vi nu overvejet at sætte et oplyst skilt på pengeskabet - og på fem forskellige sprog - for der må være nogle bankrøvere, som ikke læser så godt, siger David H. Olsen, der ikke helt kan lade være med at grine af situationen.

 
 

Og faktisk er han delvis glad for indbruddet:

- Nu kan vores gæster jo se, hvordan et ægte tyveri i en bankbus ser ud, så der er masser af autensitet og troværdighed i det.

Bussen - med indbrudsrester - kan ses i hele uge 28 på museet.