Stjal handicappets penge?

Kommunalt ansat mistænkes for underslæb mod handicappet dreng

Esbjerg Kommune har politianmeldt en medarbejder, som mistænkes for at have købt ting til egen familie for midler, som tilhører en handicappet dreng.

Politiet skal nu undersøge nærmere, om der er begået underslæb, og hvor mange penge der eventuelt er tale om.

Ved en rutinemæssig gennemgang af økonomien på døgninstitutionen Specialcenter Rabu, Bøge Alle 5 i Ribe, har Esbjerg Kommune konstateret uregelmæssigheder. Der er mistanke om, at en medarbejder har købt pigetøj og andre ting til en pige fra en konto, som medarbejderen skulle have brugt til at købe ting til en handicappet dreng.

- Vi tog med det samme en snak med den ansatte, og da der fortsat ikke var fuld klarhed over, om der var tale om uregelmæssigheder, bad vi vores interne revision gennemgå samtlige bilag. Det ser på den baggrund umiddelbart ud til, at et misbrug af midler fra den handicappede beboers konto har stået på siden sommeren 2014. Vi har derfor bortvist medarbejderen, der allerede blev fritaget for tjeneste, mens vores interne undersøgelse stod på. Vi har i dag politianmeldt sagen, og politiet må nu undersøge mere detaljeret, om der er begået underslæb, og hvor omfattende det eventuelt er, siger Jørgen Bruun, der er familie- & forebyggelseschef i Esbjerg Kommune.