Fanget: Stjal Lego for over en million kroner

21-årig var med til at stjæle Lego for over en million kroner.

Fredag kom en 21 årig polak i grundlovsforhør i Sønderborg. 
Manden blev anholdt på fersk gerning i gang med at stjæle legokasser fra en lastbil natten til fredag.

Lego for over en million kroner 

Betjente konstaterede klokken 2.30, at seks mænd var i færd med at stjæle kasser med Lego til en værdi af 1.080.000 kroner fra en lastbil parkeret på rastepladsen. Mændene havde skaffet sig adgang til lastbilen ved at skære køretøjets presenning i stykker.

Den nu varetægtsfængslede 21-årige mand blev kort efter anholdt i en varebil med tyvekosterne, mens de øvrige fem mænd i gruppen blev anholdt i et andet køretøj, efter at de var kørt fra stedet til Tyskland.

Det var Udlændingekontrolafdelingen i Padborg, som slog lovens lange arm i den unge polak. De var i forvejen igang med efterforskning af en lignende hændelse den 18. oktober.

Varetægtsfængsling

Den polske mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for dels tyveri natten til fredag fra en lastbil på en rasteplads ved Frøslev Øst på Sønderjyske Motorvej, dels et lignende tyveriforsøg fra en lastbil den 18. oktober.

Den sigtede erkender de to forhold og har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Yderligere fem polske mænd blev anholdt i Tyskland natten til fredag og vil senere blive begæret udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi.

De anholdte vil muligvis blive præsenteret for yderligere sigtelser, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.