Stjernehold tæt på nederlag til Sønderjyske

Det stjernespækkede AG København var tæt på et sensationsnederlag i onsdagskampen mod Sønderjyske.

Der er nogle hold, som håndboldherrerne fra AG København bare ikke har det godt med. I sidste uge var det Aalborg Håndbold, der hev en sejr hjem over det københavnske hold for anden gang i sæsonen.

Onsdag aften var det så Sønderjyske, der var tæt på at tage point mod Mikkel Hansen og co., som det også skete i efteråret, hvor sønderjyske-mandskabet kunne prale af at have klaret 30-30 mod Herre Håndbold Ligaens absolutte tophold fra AGK.

Onsdag endte kampen 29-28 til AGK efter en omdiskuteret kendelse fem sekunder før tid, hvor AGK's Snorri Gudjonsson holdt på bolden, selvom dommerne havde fløjtet for angrebsfejl.

Rødt kort

Det kostede islændingen et rødt kort, men desværre for Sønderjyske også tre af de resterende fem sekunder - og dermed den sidste målchance.

Sønderjyske var ellers foran kort før slutfløjt og gik til pause kun bagud 12-15, hvilket ikke passede træner for AGK Magnus Andersson.

Efter bare 10 minutter af anden halvleg havde sønderjyderne opnået kontakt med stillingen 19-19.

Det betød meget overraskende - og stik imod alle AGK-traditioner - at Steinar Ege måtte forlade målet før det sædvanlige kvarter og gøre plads til Kasper Hvidt.

Og det blev den tidligere danske landsholdsmålmand i den ene ende og Mikkel Hansen med ni scoringer i den anden, der holdt et ellers udspillet AGK-mandskab på rette spor foran 5234 tilskuere i københavnernes egen hule.

Sønderjyske lå inden kampen onsdag på 11.-pladsen i ligaen, hvilket udløser kvalifikationsspil om nedrykning fra Herre Håndbold Ligaen, men det var ikke til at se i onsdagens kamp mod Llgaens tophold, AG København.