Stjernekok vil gøre op med sjasket festivalmad

Sønderjysk tapas og hjemmelavet æblekage lavet af den lokale kendiskok Thomas Rode sørger for masser af veltilfredse festivalmaver i Tønder.

Det går forrygende godt med at få langet den sønderjyske mad over disken.

Lige om lidt kommer der et selskab på 100 gæster, og så bliver der for alvor travlt i køkkenet.

- Så bliver jeg ikke sjov at være i nærheden af,  knurrer Thomas Rode, og lyder som om, han mener det.

Ordentlig festivalmad

Men den sønderyske kok vil gerne fortælle om sin mission der går ud på, at festivalmad også kan være en god oplevelse.

Der bliver serveret Sønderjysk tapas eller, som Thomas Rode kalder det på sønderjysk, "Ålt æ skie Åét bræt". 

Menukortet byder også på Kokkemandens Hot-Doks og Galt Gammeldaws Æflekach. Fælles for det hele er at det er fremstillet af lokale råvarer.

Sådan ser en omgang Sønderjysk Tapas ud.
Sådan ser en omgang Sønderjysk Tapas ud.

Hurra for det lokale

Thomas Rode kommer fra Bønderby lidt udenfor Møgeltønder, og selvom han i dag kalder sig københavner, står han ved sine sønderjyske rødder, og vil gerne være med til at fremme den sønderjyske madkultur.

- Der kom én i går og sagde, det var det bedste festivalmad, han havde fået, fortæller han smilende.

Thomas Rode er kendt som stjernekok og stenaldermand og vant til masser af opmærksomhed.

Men han bryder sig ikke særlig meget om mange mennesker, der er samlet på ét sted.

Derfor har han aldrig været en flittig festivalgæst.  Heller ikke her i Tønder.

Men kan nyder at være i køkkenet, og som han siger

- Så kan jeg stå og lytte til musikken, og den er fandme go.