STJERNESKUD

STJERNESKUD

 

Det skal du bruge:

 

1 skive brød

 

Fisk:

2 rødspættefiletter

1 spsk mel

1 dl rasp

1 æg

smør til stegning

¼ dl vin

salt og peber

50 g rejer

1 spsk rogn

 

Topping:

Asparges (frisk eller fra dåse)

Agurk i skiver

Citron

Grøn salat til anretning og servering

Dild

 

Dressing:

½ dl cremefraiche

1 spsk mayonnaise

2 tsk tomatpuré

Paprika

Salt og peber

 

 

 

Sådan gør du:

 

Rør dressingen:

Creme fraiche, mayonnaise og tomatpuré røres godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule paprika.

 

Dampet rødspættefilet:

Krydr 1 rødspættefilet med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad med hvidvin i bunden. Sæt dem i ovnen ved 100 grader ved fuld damp og damp fiskefiletterne i ca. 6 minutter. Under dampning må ovnen ikke åbnes.

 

Stegt rødspættefilet:

Dup 1 fiskefilet tør med køkkenrulle og drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg dem på en pande i smør.

 

Anretning:

Smør en skive brød med smør og rist den på panden. Placer den på en tallerken og anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges (hvis der anvendes frisk, skal de koges eller steges let på panden inden servering), rogn, dressing, dild, citron og agurk. Drys til sidst med en smule salt og friskkværnet peber