STJERNESKUD
Det skal du bruge:
1 skive brød
Fisk:
2 rødspættefiletter
1 spsk mel
1 dl rasp
1 æg
smør til stegning
¼ dl vin
salt og peber
50 g rejer
1 spsk rogn
Topping:
Asparges (frisk eller fra dåse)
Agurk i skiver
Citron
Grøn salat til anretning og servering
Dild
Dressing:
½ dl cremefraiche
1 spsk mayonnaise
2 tsk tomatpuré
Paprika
Salt og peber
Sådan gør du:
Rør dressingen:
Creme fraiche, mayonnaise og tomatpuré røres godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule paprika.
Dampet rødspættefilet:
Krydr 1 rødspættefilet med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad med hvidvin i bunden. Sæt dem i ovnen ved 100 grader ved fuld damp og damp fiskefiletterne i ca. 6 minutter. Under dampning må ovnen ikke åbnes.
Stegt rødspættefilet:
Dup 1 fiskefilet tør med køkkenrulle og drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg dem på en pande i smør.
Anretning:
Smør en skive brød med smør og rist den på panden. Placer den på en tallerken og anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges (hvis der anvendes frisk, skal de koges eller steges let på panden inden servering), rogn, dressing, dild, citron og agurk. Drys til sidst med en smule salt og friskkværnet peber