Støj-mur forstyrrer miljøet i Vejle

Rundt om Vejle Boldklubs gamle trænings-anlæg er der opført et støjmur, som naboerne ikke kan lide. Mændene bag projektet synes også, muren er lidt voldsom.

Muren er ikke rejst for at hindre lyden af vrede tilråb i at komme ud fra Vejle Boldklubs gamle træningsanlæg på Nordre Stadion. Derimod skal muren opfylde ny krav om støjværn for et nyt boligområde. Men murens massive fremtoning er noget af en overraskelse.

Lidt af højden - måske

- Den ser voldsom ud. Det er nødvendigt, hvis vi skal beskytte boligerne mod støj, siger Peder Hummelmose fra Teknisk Forvaltning. Men det vil måske være muligt at tage noget af højden, tilføjer han.

Naboerne i kvarteret forstår godt, at der skal være støjværn ud mod motorvejen. Men de forstår ikke, at der skal bygges en høj mur langs Nørremarksvej.  De synes ikke, at muren pynter.

Som en kz-lejr

Mens TV Syd var på stedet for at lave reportage, kom adskillige forbipasserende med kommentarer. Muren er grim og minder om et fængsel eller en tysk kz-lejr.

Vejle Kommune har lyttet til de mange protester, som også har fundet vej til politikerne, og der bliver gjort et forsøg på at få den til at passe bedre ind i omgivelserne.

Støjmuren er beregnet efter en ny metode, som myndighederne har taget i brug. Den samme metode skal bruges, når motorvejen omkring Vejle Fjord-broen i de kommende år skal udvides - og derfor bliver det ikke det eneste sted, der skal være en seks meter høj støjmur.