Støj overskrider kommunegrænsen

Der skal stilles forsøgs-vindmøller op i Kolding, men det går ud over borgerne i Lille Andst lige på den anden side af kommunegrænsen.

Pensionist Preben Jensen i Lille Andst er godt gnaven over, at det sker. Han har intet mod vindmøller. De er gode at have, men hvorfor skal de stå lige her, hvor de ødelægger et helt boligkvarter?

- Møllerne kan stå et helt andet sted, siger Preben Jensen. Send dem til havs. De skal alligevel kun bruges til forsøg. Ingen skal bruge den strøm, de producerer, og derfor kan de lige så godt stå et andet sted.

Dybt Go'nat

Preben Jensen anker også over, at Kolding Kommune har været meget tilbageholdende med oplysninger om projektet. Det er noget, beboerne tilfældigvis har hørt eller læst om, og det kalder Preben Jensen for dybt godnat.

Bjarne Juel Møller, næstformand for Plan og Miljø i Kolding, forsikrer, at intet bliver holdt skjult for beboerne i Lille Andst. Borgerne bliver hørt, siger han. Det bliver ikke nu, men på et senere tidspunkt, når planerne er endeligt behandlet og sendt til høring.

- Vi gør det ikke for at genere nogen, siger Bjarne Juel Møller. Vi skal alle være med til at finde alternative energi-former.