Støjberg til borgmestre: I får ikke flere penge

12 ud af 14 kommuner i vores landsdel føler sig pressede i forhold til flygtningesituationen i deres kommune. Men der er ikke flere penge på vej.

12 ud af 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland mangler ressourcer i forhold til de mange flygtninge, der kommer til. Det siger de til TV SYD onsdag.

Integrationsminister Inger Støjbergs svar til kommunerne er følgende:  

-  Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at begrænse tilstrømningen af flygtninge til Danmark - det er jo der, det hele starter og slutter.

Men kommunerne skal ikke forvente, at der vil komme hjælp i form af flere penge.

- Der er ikke lagt op til, at kommunerne får en pose penge her. Det, der er langt op til er, at man skal sørge for at flygtninge, der kommer til kommunen også kommer til at bidrage til kommunen ved at komme ud på arbejdsmarkedet, siger ministeren.   

Inger Støjberg til borgmestrene - I får ikke flere penge til flygtninge

TV SYD har ringet rundt til borgmestrene og/eller viceborgmestrene i kommunerne Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Fanø, Esbjerg, Varde, Vejen, Billund, Kolding, Fredericia, Vejle, Haderslev, Horsens og Hedensted.

  • 12 ud af 14 kommuner giver udtryk for, at de er pressede over antallet af flygtninge – kun i Haderslev og Aabenraa giver de udtryk for, at det er uproblematisk med det rekordstore antal flygtninge.
  • 12 ud af 14 ovenstående kommuner kunne godt tænke sig flere penge til bolig, administration og andre udgifter forbundet med at skulle integrere flygtningene.
  • 8 ud af 14 kommuner siger til TV SYD, at de mangler eller på sigt kommer til at mangle boliger til flygtninge.