Største skunk-sag i Danmark

To adresser i Kolding har styret dyrkningen af skunk er særlig potent form for hash på 13 steder i Jylland og på Fyn. Fem vietnamesere er anklaget for at være bagmændene i skunk-kartellet.

De fem vietnamesere skal afgive forklaring i sagen, som kører ved Retten i Kolding. Tidligere er 26 gartnere og fire chauffører dømt i sagskomplekset, som angives at være det største af sin art i Danmark.

To adresser i Kolding skal ifølge anklageren have været centrale i sagen. Herfra skal de anklagede angiveligt have styre hele den organiserede dyrkning af skunk rundt omkring i landet.

De er tiltalt for at have drevet 13 skunk-gartnerier fra Randers til Als og på Fyn. I TV SYDs område drejer det sig om Årre, Jelling, Horsens, Christiansfeld, Nordborg og Lysabild på Als.

Politiet har holdt gruppen under observation siden 2010. I februar sidste år blev de fleste anholdt, og der blev afsløret skunk-laboratorier i bl.a. Jelling. Hos en af de mistænkte hovedmænd, en kvindelig restauratør fra Vejle, fandt politiet 2,8 mio. kr. gemt i en højttaler.

An klagemyndigheden vil forsøge at få de fem dømt for at være bagmænd. De risikerer op til 10 års fængsel. Ifølge en af forsvarerne, Linda Christensen, er det første gang, at anklagemyndigheden vil forsøge at få dømt en gruppe mennesker for omfattende produktion og distribution af skunk.

Et par af de anklagede er også tiltalt for indsmugling af amfetamin. I de tilfælde er strafferammen op til 20 års fængsel, oplyser anklageren, Anja Hedegaard, til TV SYD.