TV der bevæger dig

Støtte til at bryde apotekers monopol

Danji Bhanderi på Uldum Apotek - får støtte i kamp for at bryde apotekers monopol.

Apotekeren fra Uldum får nu støtte i sin kamp om at bryde apotekernes monopol på recept-medicin. Konkurrencerådet opfordrer regering til lovændring.

Konkurrencerådet opfordrer direkte regeringen til at tillade, at både butikskæder og privatpersoner kan sælge receptpligtig medicin - blot der er uddannede farmaceuter ansat.

Forbrugerrådet støtter

Forbrugerrådet hilser forslaget om at droppe apotekernes monopol på medicinsalg velkommen. I hvert fald hvis hvis den udleverede medicin er den rigtige, og der desuden medfølger grundig vejledning.

Derudover er det vigtigt for Forbrugerrådet, at patientsikkerheden er i højsædet, siger rådets direktør, Rasmus Kjeldahl.

Ifølge ham vil flere apoteksudsalg stille forbrugerne bedre, da det øger tilgængeligheden.

Matas-butikker

VK regeringen ændrede loven sidste år. Men faktisk kun Danji Bhanderi i Uldum har udfordret apotekernes monopol. Han indledte i efteråret et samarbejde med Matas-kæden om udlevering af medicin, som er pakket på det lillle apotek i Uldum. Og farmaceuter i apoteket er klar med faglig vejledning til kunderne.

Smidt ud

Samarbejdet med Matas betød i oktober, at Banji Bhanderi blev smidt ud af apotekernes fælles indkøbskæde, A-apoteket. Det koster ham årligt 300.000 kr. i mistede rabatter, har han tidligere gjort op.

Den sag ender nu på erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) bord, efter at Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Christian Skibby, har bedt Ole Sohn svare på, om han som minister finder det rimeligt, at Uldum-apotekeren er blevet ekskluderet af indkøbskæden.

_______________________________________________

Fakta:
* Det er kun apotekerne som må sælge receptpligtig medicin.
* Matas har længe ønsket at indrette apoteker og har indgået en aftale med en apoteker i Uldum, som har gjort det muligt at indrettet miniapoteker i 50 Matas-butikker over hele landet.
* Regeringen har nedsat et udvalg, der skal undersøge mulighederne for at modernisere apoteksvæsnet.
* I udvalget sidder Konkurrencerådet, men det tror ikke længere, at udvalget for alvor tager fat på konkurrenceproblemerne. Derfor er rådet gået direkte til regeringen.
* Matas har 294 butikker, og liberaliseres loven, vil kæden etablere apoteker alle de steder, hvor det kan lade sig gøre.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden