Stofa lukker og slukker i Horsens

Stofa lukker og slukker helt for sine aktiviteter i Horsens og flytter de sidste 120 arbejdspladser til Aarhus.

- Vi flytter de sidste 120 arbejdspladser fra Horsens til Aarhus og er helt ude af vores lokaler på Uraniavej i Horsens i april 2018. Der bliver ikke tale om afskedigelser, da alle ansatte får tilbudt at flytte med, siger Sydenergis adm. direktør Niels Duedahl torsdag til TV SYD.

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab, Stofa, blev i oktober 2012 købt af Sydenergi (SE) i Esbjerg, der betalte 1,9 milliarder kroner til den svenske kapitalfond Ratos for Horsens-selskabet, der i årene forud var den største konkurrent til Yousee.

Ved overtagelsen i 2012 var der omkring 250 Stofa-arbejdspladser i Horsens, der siden gradvist er blevet reduceret og over de næste år forsvinder de sidste altså også.

Stofa har hørt hjemme i Horsens i mere end 55 år og tv-eventyret begyndte i 1959, da el-installatøren Anton Pedersen efter tysk inspiration begyndte at lave antenneanlæg i boligblokke. Da Sydenergi overtog Stofa, var det Danmarks næststørste kabel-TV-selskab med omkring 400.000 kunder, overvejende blandt antenneforeninger.

Hør borgmester Peter Sørensens kommentar (51 sek.):