TV der bevæger dig

Stofa lukker og slukker i Horsens

02:21

Ingen mister deres job, når Stofa flytter fra Horsens.

1 af 2

Stofa lukker og slukker helt for sine aktiviteter i Horsens og flytter de sidste 120 arbejdspladser til Aarhus.

- Vi flytter de sidste 120 arbejdspladser fra Horsens til Aarhus og er helt ude af vores lokaler på Uraniavej i Horsens i april 2018. Der bliver ikke tale om afskedigelser, da alle ansatte får tilbudt at flytte med, siger Sydenergis adm. direktør Niels Duedahl torsdag til TV SYD.

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab, Stofa, blev i oktober 2012 købt af Sydenergi (SE) i Esbjerg, der betalte 1,9 milliarder kroner til den svenske kapitalfond Ratos for Horsens-selskabet, der i årene forud var den største konkurrent til Yousee.

Ved overtagelsen i 2012 var der omkring 250 Stofa-arbejdspladser i Horsens, der siden gradvist er blevet reduceret og over de næste år forsvinder de sidste altså også.

Stofa har hørt hjemme i Horsens i mere end 55 år og tv-eventyret begyndte i 1959, da el-installatøren Anton Pedersen efter tysk inspiration begyndte at lave antenneanlæg i boligblokke. Da Sydenergi overtog Stofa, var det Danmarks næststørste kabel-TV-selskab med omkring 400.000 kunder, overvejende blandt antenneforeninger.

Hør borgmester Peter Sørensens kommentar (51 sek.):

00:51 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden