Stor brand i halmlade - igen

En voldsom brand i en halmlade på Lauenborgvej mellem Jels og Øster Lindet krævede onsdag ekstra mandskab, så branden ikke spredte sig til kostalden.

En brand i en halmlade på en gård på Lauenborgvej i Rødding spredte sig lynhurtigt. Brandværn fra både Jels, Rødding, Skodborg rykkede ud til branden, og de fik ekstra hjælp fra Beredskabscenter Sydjylland.

- Sådan en brand er en halvstor opgave, fortæller Claus Olsen, der er indsatsleder ved TrekantBrand. - Vi har haft ild i noget halm, som er meget svært at slukke. Vi kører halmen ud på marken, og så slukker vi det derude.

Køerne i den nærliggende stald har det fint, og er ikke kommet til skade ved branden, da brandfolkene som det første gik i gang med at forhindre branden skulle sprede sig.

- Det lykkedes heldigvis, så dyrene kunne blive i stalden, hvor en dyrlæge allerede har set til dem, og de har det godt, siger Claus Olsen.

Brandfolkene gik straks igang med at sikre ilden fra halmladen ikke spredte sig til den nærliggende kostal.
Brandfolkene gik straks igang med at sikre ilden fra halmladen ikke spredte sig til den nærliggende kostal.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Det er anden gang i år, der er brand på gården på Lauenborgvej. Den 4. juni opstod der brand i selvsamme lade, fortæller gårdens ejer til TV SYD. Taget på halmladen var kun en måned gammel, da der i dag igen opstod brand i laden.

Brandfolkene forventer at slukningsarbejdet med de mange halmballer på marken fortsætter til først på aftenen onsdag.