Stor glæde over Sundhedshus Nordborg

Det blev nærmest en folkefest i Nordborg og omegn, da Sundhedshus Nordborg onsdagblev officielt indviet. Flere hundrede borgere var mødt op for at overvære indvielsen.

I sin indvielsestale lagde borgmester Erik Lauritzen vægt på, at sundhedshuset er med til at sikre balancen i kommunen og vækst og udvikling i Nordborg og på Nordals.

- Med det nye sundhedshus sikrer vi, at der i mange år fremover er praktiserende læger i Nordborg. En række andre funktioner ? private, regionale og kommunale ? sikrer et varieret sundhedstilbud af høj kvalitet til borgerne i området, sagde Erik Lauritzen.

Etableringen af sundhedshus Nordborg er sket i et tæt samarbejde mellem Sønderborg Kommune, staten, Region Syddanmark og de sundhedsprofessionelle aktører, der flytter sammen i Sundhedshuset.

Efter de officielle indvielsestaler brugte mange borgere muligheden for at se nærmere på faciliteterne i det nye sundhedshus. Og de mange indtryk kunne bearbejdes over en lille godbid og lidt til halsen.

 

Fakta om Sundhedshuset i Nordborg:

Sundhedshuset i Nordborg er cirka 3.000 m2 stort og skal betjene cirka 9.000 borgere. Det indeholder en række forskellige sundhedstilbud: Seks læger, tandlæge, psykolog, to fysioterapeuter, fodterapeut, jordemoderklinik, forebyggelsesenhed, sundhedsplejen og sygeplejeklinik.

Sundhedshuset er opført med støtte fra statens pulje på 600 millioner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark. Region Syddanmark søgte og fik 14 millioner kroner fra puljen til sundhedshuset i Nordborg. Sønderborg Kommune har givet yderligere 8,3 millioner og Region Syddanmark 0,5 millioner til sundhedshuset i Nordborg.