TV der bevæger dig

Stor glæde over Sundhedshus Nordborg

I sin indvielsestale lagde borgmester Erik Lauritzen vægt på, at sundhedshuset er med til at sikre vækst og udvikling i Nordborg og på Nordals.

Det blev nærmest en folkefest i Nordborg og omegn, da Sundhedshus Nordborg onsdagblev officielt indviet. Flere hundrede borgere var mødt op for at overvære indvielsen.

I sin indvielsestale lagde borgmester Erik Lauritzen vægt på, at sundhedshuset er med til at sikre balancen i kommunen og vækst og udvikling i Nordborg og på Nordals.

- Med det nye sundhedshus sikrer vi, at der i mange år fremover er praktiserende læger i Nordborg. En række andre funktioner ? private, regionale og kommunale ? sikrer et varieret sundhedstilbud af høj kvalitet til borgerne i området, sagde Erik Lauritzen.

Etableringen af sundhedshus Nordborg er sket i et tæt samarbejde mellem Sønderborg Kommune, staten, Region Syddanmark og de sundhedsprofessionelle aktører, der flytter sammen i Sundhedshuset.

Efter de officielle indvielsestaler brugte mange borgere muligheden for at se nærmere på faciliteterne i det nye sundhedshus. Og de mange indtryk kunne bearbejdes over en lille godbid og lidt til halsen.

 

Fakta om Sundhedshuset i Nordborg:

Sundhedshuset i Nordborg er cirka 3.000 m2 stort og skal betjene cirka 9.000 borgere. Det indeholder en række forskellige sundhedstilbud: Seks læger, tandlæge, psykolog, to fysioterapeuter, fodterapeut, jordemoderklinik, forebyggelsesenhed, sundhedsplejen og sygeplejeklinik.

Sundhedshuset er opført med støtte fra statens pulje på 600 millioner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark. Region Syddanmark søgte og fik 14 millioner kroner fra puljen til sundhedshuset i Nordborg. Sønderborg Kommune har givet yderligere 8,3 millioner og Region Syddanmark 0,5 millioner til sundhedshuset i Nordborg.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden