Bent Roskvist er ostehandler og står blandt andet på torvet i Fredericia, hvor han sælger sine egenproducerede oste og gourmet-smør fra Lindved Mejeri.
Vi laver smørret på en gammeldags kærne, og så bruger vi syrnet fløde og sydesalt, og det gør den store forskel.
Tirsdag vandt han en stor hæder ved International Dairy Contest i Herning, hvor han modtog Mejeribrugets Gourmetpris for sit gammeldags kærnesmør med sydesalt lavet på eget mejeri.
Gammeldags kærne og gode råvarer
- Vi laver smørret på en gammeldags kærne, og så bruger vi syrnet fløde og sydesalt, og det gør den store forskel, fortæller en glad og stolt Bent Roskvist fra sin ostevogn på torvet i Fredericia og fortsætter:
- Det er et lille skulderklap, men om det kaster andet af sig, det må vi se. Nu har vi et godt salg af smørret til både Hr. og Fru Jensen - men også til gourmetrestauranterne.
Vandt foran 61 konkurrenter
62 konkurrenter var tilmeldt i kategorien 'smør og blandingsprodukter', men det var altså Bent Roskvist, der kunne tage hjem med prisen for det bedste smør, som allerede benyttes af blandt andet Michelin-restauranten Domestic i Aarhus.
Mentor tildeles æren
Æren for smørprisen vil Bent Roskvist helst dele med sin mentor og læremester Paul Stein.
- Han lærte mig at lave smør, og vi lavede smørret her sammen. Uden ham var det helt sikkert ikke gået, siger han.
Bent Roskvist begyndte at lave sine egne oste og smør i 2010 på det gamle Lindved Mejeri, der indtil da udelukkende havde fungeret som lager for oste i hans butik BT Ost.