Stor hundeeftersøgning gav pote

Hundehvalpen Nala blev sent mandag aften fundet i god behold. Inden da havde frivillige fra hele landet deltaget i eftersøgningen ved Tørring.

Den 12 uger gamle hvalp løb ud af et vindue i en bil, da dens ejer søndag kørte galt nær Tørring. 

Mandag aften blev hunden så fundet hos et ældre ægtepar - til stor glæde for ejer Helena Randbæk Madsen:

- Nala var rigtig glad for at se os, og vi var også helt vildt glade for at se hende i god behold. Vi holder øje med hende, men umiddelbart ser hun ikke ud til at være påvirket af situationen, siger hun til TV SYD.

Det var Louise Falgreen Barret, der stod i spidsen for eftersøgningen, som sent mandag aften fik en opringning fra ægteparret, der bor 400 meter fra stedet, hvor ejeren kørte galt. Parret havde fået besøg af en stor hundehvalp i stuen. Den havde maset sig igennem et åbentstående vindue i huset.

- De var lidt chokerede, da Nala kom ind ad vinduet og op i sofaen. De havde jo forventet en lille hundehvalp, og det er en Alaskan Malamut-hvalp altså ikke, fortæller Louise Falgreen Barret til TV SYD.

På tidspunktet, hvor Nala blev fundet, havde eftersøgningen været i gang i godt 36 timer. I den periode strømmede frivillige til for at hjælpe med at lede efter hundehvalpen. Flemming Neldebjerg havde eksempelvis taget turen helt fra Nordsjælland.

- Slædehundefolk er en sluttet kreds på tværs af landet, så sker der noget som det her, så vil man slutte op om det, hvis man har mulighed for det, sagde han mandag til TV SYD.

Hundens ejer er helt bevæget over den store opbakning, der har været omkring at få Nala hjem.

- Vi er dybt taknemmelige. Alt har været en stor hjælp hele vejen rundt. Det har simpelthen været fantastisk, siger Helene Randbæk Madsen.