Stor interesse for teologi for voksne

Lørdag begynder 30 voksne dagen med en bibel og morgensang med domprovsten i Haderslev Domkirke. Det markerer premieren på et nyt teologi-tilbud, hvor de 30 vil bruge 24 lørdage på at sætte sig ind teologiens krinkelkroge.

Hvad var det for en verden, Det Ny Testemente blev til i, hvem skrev det og hvorfor? Det er nogle af de temaer, der bliver sat under lup efterfølgende i Den gamle Latinskole i Haderslev til premieren på Haderslev Stifts ?Teologi for voksne?.

Det første hold blev fuldtegnet på en uge, det andet må snart melde udsolgt. Deltagerne i alderen midt 30?erne til starten af 70?erne kommer ikke mindst fra det frivillige liv rundt om kirkerne, bl.a. menighedsråd, menighedsplejen og den gruppe af frivillige, der i stadig større omgang deltager aktivt i gudstjenesterne og menighedernes liv.

Domprovst Kim Eriksen har sammen med biskop Marianne Christiansen været med til at skubbe det nye initiativ i gang. Han er overvældet over den store interesse:

- Det er tydeligt, at vi svarer på noget, der er behov for, og at voksne mennesker meget gerne vil vide mere om tro, måske ikke mindst i en tid, hvor vi ved så meget, og hvor informations- og nyhedsstrømmen er uendelig, siger domprovst Kim Eriksen

24 lørdage Blandt underviserne er Karsten Nissen, tidligere biskop i Viborg Stift, og dr.theol. og sognepræst Anders Kingo. Sognepræst og teologisk konsulent Bent Andreasen i Haderslev Stift er både underviser og kursusleder. Han siger:

Forløbet ligger under folkeoplysningsloven og indeholder 24 lørdage fra 9.15 til 15.30. De er fordelt over tre år med fire lørdage i forårs- og fire lørdage i efterårssæsonen ? muligvis med tilbud om et år ekstra. Stiftsrådet i Haderslev Stift har ydet økonomisk støtte.