TV der bevæger dig

Stor øvelse kan ses og høres de næste to døgn

00:15

Onsdag og torsdag vil beboerne på Rømø kunne høre helikoptere og se sårede ved havnen. Der er nemlig beredskabsøvelse. Video: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

Der er både skibskollision, olieforurening, skibsbrand og redning af mange sårede, når en lang række myndigheder onsdag og i morgen gennemfører en stor øvelse i Vadehavet.

Et stort opbud af materiel, mandskab og ledere fra otte forskellige myndigheder og redningsorganisationer deltager de næste to dage i en stor miljø-øvelse i Vadehavet nær Rømø.

De skal i dag øve det tætte samarbejde i forbindelse med, at et mindre tankskib og en passagerfærge kolliderer. I morgen skal myndighederne bekæmpe olieforureningen på havet og på de kyststrækninger, hvor olien skyller ind.

Læs også Stor miljø-øvelse ved Vadehavet

- Man kan lave mange øvelser på papir eller i øvelseslokaler. Her træner vi det hele, og det giver rigtig meget, fortæller politikommissær ved Syd- og Sønderjylland Politi Torben Møller til TV SYD.

Beboerne kan mærke øvelsen

Beboerne og turister på Rømø vil de næste to dage opleve stor aktivitet med masser af blå blink og udrykninger på Rømø, flyvning med helikoptere og sejlads med skibe.

Passagerfærgen er færgen mellem Rømø og Sylt fra rederiet Rømø-Sylt Linie, mens søværnets transportfartøj Sleipner spiller rollen som tankskibet.

På Rømø Havn i Havneby bliver der onsdag spærret af på Værftsvej og Lister Brygge for al unødvendig færdsel.

Rømø Skole på Engvej vil også være spærret af, men der vil være adgang for personer med ærinde til Rømø Børnecenter. Afspærringen kommer således ikke til at påvirke trafikken på selve vejen.

Områderne bliver spærret af fra klokken 10.00 til klokken 16.00.

I morgen vil der være skibe på vandet og fly i luften samt materiel og personale på udvalgte steder på kysten. Og med dagens indsats ser udsigterne til i morgen gode ud.

- De (politi-, brand- og redningsfolk red.) får aftalt, hvem der gør hvad og får optimeret samarbejdet, så det ser rigtig godt ud, siger Torben Møller.

Øvelsen

Deltagere
  • Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Brand og Redning Sønderjylland, Region Syddanmark, Hjemmeværnet, Tønder Kommune, det dansk-tyske Interreg-projekt ”Beredskab uden grænser” samt Syd- og Sønderjyllands Politi.
Scenariet
  • En tænkt situation, hvor et mindre tankskib og en passagerfærge kolliderer. Som følge af kollisionen opstår der brand om bord på færgen. Der er mange kvæstede, ligesom tankskibet lækker olie. Det lykkes efterfølgende passagerfærgen at sejle retur til Rømø Havn i Havneby, hvor passagerne omgående bliver evakueret. Læger og ambulancereddere yder førstehjælp og vurderer de tilskadekomne.

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App