Stor tilslutning til dyrskuet i Horsens

Fredag morgen åbnede Dyrskuet i Horsens i regn og rusk, som dog hurtigt gik over i tørvejr og små solstrejf. På forhånd er der stor interesse for at udstille både dyr og maskiner på årets skue.

Skuet byder på en større udstilling af maskiner og teknik end tidligerel og en udstilling af dyr på niveau med sidste år.

- Vi er utroligt glade for den store interesse fra udstillernes side. Det er altafgørende for et godt dyrskue, at udstillerne møder talstærkt op. Vi fylder pladsen op med masser af flotte dyr og spændende nyheder inden for maskiner, teknik og andet, og der bliver virkelig noget at se på for gæsterne, siger formanden for Foreningen Land & by ØSTjylland, Jeppe Mouritsen, Korning.

Dyrskueforeningen blev etableret for halvandet år siden og er ansvarlig for dyrskuet. Foreningen afvikler dyrskuet i et tæt samarbejde med Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

- Dyrskuet er en begivenhed, som for mange udstillere og dyrskuegæster er et af årets højdepunkter, og vi kan i år byde velkommen til dyrskue nummer 143 i rækken. Traditionerne er fortsat i højsædet, men der er også udvikling og fornyelse på programmet, siger formanden.

Venter 20.000 gæster

Ud over landbrugsmaskiner, mekanik, serviceydelser og forbrugerrettede produkter omfatter den som noget nyt en udstilling med gårdbutikker. Der bliver også deltagelse af række politiske partier, som varmer op til kommunalvalget i november, og som noget nyt udstiller miljøafdelingen i Horsens Kommune.

Der udstilles ca. 300 store dyr. Hertil kommer kaniner, høns, børnedyrskue og som noget nyt en katteudstilling. Sidste år kom der 20.000 gæster.