TV der bevæger dig

Stor udskiftning på vej i Sydslesvigudvalget

Efter torsdagens Folketingsvalg er der udsigt til stor udskiftning i Sydslesvigudvalget, da tre af fem medlemmer ikke blev genvalgt eller stillede op.

Sydslesvigudvalgets formand Troels Ravn (S) og Kim Andersen (V) røg ud af Folketinget og SFs Pernille Vigsø Bagge stillede ikke op til genvalg.

Derfor er Lotte Rod (RV) og Martin Henriksen (DF) de eneste tilbageværende medlemmer i udvalget, der virker som bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget.

Fakta om Sydslesvigudvalget:

Sydslesvigudvalget træffer efter ansøgning afgørelse om tilskud og lån til aktiviteter til gavn for det danske mindretal i Sydslesvig.

Sydslesvigudvalget kan rådgive undervisningsministeren om forhold af betydning for det danske mindretal i Sydslesvig. Det kan ligeledes rådgive andre ministre om ordninger på deres områder for det danske mindretal i Sydslesvig.

Sydslesvigudvalget har fem medlemmer. Folketinget udvælger medlemmerne efter forholdstalsvalg blandt sine medlemmer.

Folketinget kan i helt særlige tilfælde vælge et eller flere medlemmer, som ikke er medlem af Folketinget. Undervisningsministeren udpeger formanden blandt de valgte medlemmer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden