Storalarm, da der gik hul på benzinslange

Trekantbrand Kolding sendte alt disponibelt mandskab til en alarm fra OK Tanken ved Brugsen i Almind. Meldingen lød på et større udslip af benzin fra et hul i en slange.

En flænge i slangen til en af benzinstanderne hos OK Tanken ved Brugsen i Almind udløste en storalarm. Politiet sendte flere patruljer og en indsatsleder, da meldingen lød på et større udslip. 

- Det gik heldigvis ikke så galt, siger vagtchef Flemming Lau, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD. Men vi tog meldingen meget alvorligt. 

En mængde benzin var løbet ud på pladsen fra en læk i slangen på en af standerne. Politiet kan ikke sige noget om, hvordan flængen er kommet i slangen.

Beredskabsinspektør Casper Christensen fra Kolding Kommune tilføjer, at lækagen blev opdaget, da en bilist ville tanke. 

- Han så, at det løb ud af pumpen. Vi sendte fire køretøjer fra Station Kolding: En sprøjte, en tankvogn og en stigevogn plus min bil, fortæller han til TV SYD.

- Det kan se voldsomt ud, når der drypper benzin ud - og det lugter. Men måske er det kun få liter, der er kommet ud. Derfor nøjedes vi med at afspærre tankområdet, oplyser Casper Christensen. 

Det var faktisk den tidligere brugsuddeler, som opdagede lækagen, fortæller Kristoffer Kring Jensen, som er en af de unge mennesker, som arbejder i forretningen i weekenden. 

- Vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle gøre, men Egon fik ro på. Og da brandvæsenet spærrede af, blev vi rolige, fortæller han til TV SYD

Brugsen i Almind har åbent til kl. 19. Da beredskabsinspektøren så, at der kun var tale om en mindre mængde, blev butikken ikke evakueret.

quote

Det kan se voldsomt ud, når der drypper benzin ud - og det lugter. Men måske er det kun få liter, der er kommet ud.

Casper Christensen, beredskabsinspektør, Kolding Kommune

- Der var da en del kunder i butikken. Men det var jo hurtigt overstået, slutter Kristoffer Kring Jensen.

- Man tænker jo lige sit, når man er på vej med sådan en melding. Men heldigvis gik det godt. 

Standeren kan afbrydes med et nødstop. Så er det begrænset, hvor meget benzin der kan løbe ud. 

Benzinen, der løb ud på pladsen, blev suget op med kattegrus, og noget var endt i olieudskilleren.