TV der bevæger dig

Store Cykeldag - også i Haderslev

00:49

Flemming Andersen var en af dem, så havde taget imod invitationen til en cykeltur i dag - Han elsker at se omverden fra en cykel.

Store Cykledag i Haderslev

Store Cykledag i Haderslev

Store Cykledag i Haderslev

1 af 4

På Store Cykledag opfordres vi alle til at hoppe på jernhesten. I Haderslev mødtes cirka 50 borgere til en tur ud i det blå.

En flok entusiastiske cylister mødte søndag formiddag op på Gravene i Haderslev. Forude ventede en 25 kilometer lang cykeltur ud gennem et skønt landskab til Tørning Mølle, hvor frokosten nydes.

Flemming Andersen fra Moltrup benyttede lejligheden til at møde nye mennesker, og så melde sig ind i Dansk Cyklistforbund:

- Nu flytter vi om kort tid ind til Haderselv midtby, så bliver det skønt at komme ud på jernhesten, og se landskabet på en anden måde, fortæller han.

Der efter går turen går videre gennem dele af Pamhule Skov frem til Nørskovgård, hvor de hårdtarbejdende cyklister får en forfriskning.

Store Cykeldag er en landsdækkende begivenhed, hvis formål er at få flere danskere til at cykle, og være med til at stoppe nedgangen i cyklingen uden for byerne og støtte den positive udvikling i cyklingen i de større byer.

Store Cykeldag blev gennemført første gang i 2005 i anledning af Cyklistforbundets 100 års jubilæum. Ideen er at skabe en årligt tilbagevendende dag, hvor alle danskere i hele landet cykler en tur.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden