Store visioner bag grænseoverskridende samarbejde

Syddanmark og Nordtyskland vil de kommende år vil skabe tusindvis af nye højteknologiske job ved at koble vedvarende energiformer sammen.

Syddanmark og Nordtyskland skal inden for vedvarende energiformer som vindkraft, bioenergi og solenergi være én samlet region, der i de kommende år vil skabe tusindvis af nye højteknologiske job.

Det er visionen bag det grænseoverskridende North Sea Wind, Bio & Solar Energy, der holdes i Musikhuset Esbjerg i disse dage.

Virksomheder, forskere og energiplanlæggere deltager.

North Sea Wind, Bio & Solar Energy bygger videre på det mangeårige samarbejde mellem Tysklands nordligste universitet, Fachhochschule Flensburg (FHF), og Aalborg Universitet Esbjerg (AAUE).

Blandt partnerne er også Esbjerg Kommune og Esbjerg Erhvervsudvikling.

- Dette er et skridt i retning af at gøre Esbjerg Kommune til Danmarks centrum for energiteknologi i 2015. Når vi endvidere kan bidrage til et initiativ, hvor kommunens virksomheder kan få gavn af forskning, videndeling og netværk inden for to af vore erklærede styrkeområder, offshorevind og bioenergi, er det en klar vindersag for os, siger erhvervskonsulent Birgit Bech Jensen, Esbjerg Erhvervsudvikling.