Storke mangler føde – nu skal de have nye vandhuller

Fremover skal der være føde nok til storkene i Smedager. Derfor vil storkene.dk nu etablere nye vandhuller med padder og insekter.

Måske er der nogen af jer, der husker, hvordan storkefar Tommy for et par år siden skubbede en af sine unger ud af reden og slugte en anden - simpelthen fordi der var mangel på mad til ungerne i reden.

Manglen på storkeføde betyder, at der kommer alt for få storkeunger på vingerne fra Jyllands eneste beboede storkerede i Smedager. Det skal der nu gøres noget ved. Derfor søger Foreningen Storkene.dk penge til at etablere et paddevandhul.

quote

Vi ser andre reder, også syd for grænsen, hvor der er en langt større ungeproduktion, fordi der er føde nok.

Jess Frederiksen, formand, Storkene.dk

- Storkene mangler ganske enkelt føde. Nogle år går det godt, men der er rent faktisk brug for vandhuller, hvor der kan være padder, insekter og vand til storkene, siger formand for Foreningen Storkene.dk, Jess Frederiksen, til TV SYD.

Hvis alt går efter planen, og storkene.dk får samlet de i alt 100.000 kroner ind, som etablering af et vandhul vil koste, så vil der ligge et vandhul på størrelse med en parcelhusgrund på marken ved storkereden i starten af marts.

Mere føde kunne, ifølge Jess Frederiksen, have reddet flere af de unger, der er gået til i Smedager i årenes løb.

- Der er kommet 12 unger på vingerne siden 2012 - og hvis det var helt rigtigt, så skulle der komme tre unger hvert år. Men der er år, hvor der har været nul unger. Vi ser andre reder, også syd for grænsen, hvor der er en langt større ungeproduktion, fordi der er føde nok, forklarer han.

Flere vandhuller og flere storkepar

Vandhullet skal efter planen ikke være det eneste. Målet er, at der bliver skabt 5-10 vandhuller mere i området.

- Hvis der kommer 5-10 vandhuller her i området, så kunne der godt være et storkepar eller to mere, slutter Jess Frederiksen.

Storkene.dk mangler stadig 20-30.000 kroner for at kunne finansiere det nye vandhul.