TV der bevæger dig

Storken får en travl sommer på østkysten

00:27

Der bliver født masser af børn på sygehusene i Kolding og Aabenraa.

Masser af sommerfødsler i Region Syddanmark.

1 af 2

Sommermånederne byder på et sandt fødselsboom på flere sydjyske sygehuse.

Der er udsigt til masser af babyskrål på fødselsafdelingerne i de her måneder.

Ifølge tal fra Region Syddanmark så er vi nemlig lige nu i gang med et mindre babyboom, hvor der bliver født markant flere børn end i de foregående år.

Et af de sygehuse, der lige nu ruster sig til ekstra travlhed, er Sygehus Lillebælt, hvor der i månederne juni, juli, august og september er flere fødsler.

-Det er svært at sige hvorfor, der kommer flere fødsler i øjeblikket, men noget tyder på, at der ikke er så meget krise lige nu, og derfor har folk lyst til at stifte familie igen, siger chefjordemoder Anne Uller fra Sygehus Lillebælt til TV SYD.

Sygehuset har valgt at ansætte en ekstra jordemoder i døgnvagt fra uge 26 og frem for at imødekomme den ekstra travlhed, der er på fødeafdelingen.

Også på Sygehus Sønderjylland er der i sommermånederne flere fødsler på vej i forhold til de foregående år. Derfor er der også her ekstra travlhed og mere personale på arbejde.

Men det er tilsyneladende kun på østkysten at babyboomet rammer i denne omgang. I modsætning til de to øvrige fødselssygehuse i Kolding og Aabenraa, så er der et fald i antallet af fødsler på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Sundhedsudvalget i Region Syddanmark holder i dag møde, hvor de bl.a. skal diskutere de stigende fødselstal, som er stigende i hele landet.

-Vi kan se i tallene fra Danmarks Statistik, at befolkningstallene stiger i de kommende år i Trekantområdet og derfor forventer jeg, at fødslerne også vil være mindst på det niveau, som de er nu, fortæller chefjordemoder Anne Uller fra Sygehus Lillebælt til TV SYD.

 

Fødselstal i sommermånederne 2013  - 2016

                                                            2013                               2016

Sygehus Lillebælt                   1027                                1176

Sygehus Sønderjylland         537                                   588

Sydvestjysk Sygehus              655                                   609

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden