TV der bevæger dig

Ny lille stork i TV-reden i Smedager overrasker

Foto: TV SYD

Eksperter tvivlede på, om den ny lille stork ville overleve. Men den har vist sig at være stærk. Til gengæld er der store problemer syd for grænsen.

For storkevenner sker der store ting i den TV-overvågede rede i Smedager ved Aabenraa.

Først var der glæde over, at tre æg var klækket. Men efter nogen tid døde den ene unge og blev smidt ud af reden.

Eksperter regnede med, at det sidst æg i reden var goldt – men for fire dage siden klækkede ægget. Storkeeksperterne gav dog ikke den lille ny mange chancer for at overleve. Spådommen var, at de større søskende ville tage al maden.

Men:

”Det glæder os rigtig meget er, at den lille efternøler i Smedager rent faktisk har vist sig at være en fighter. Her fire dage gammel har den fået kæmpet sig til et par gode måltider bestående af regnorme. Derudover har den sikkert også fået lidt af den fisk, som der bliver udlagt til storkeparret.

Fortsætter det på den måde, så kan det ikke udelukkes, at den lille kampfætter klarer skærene” skriver storkene.dk på Facebook.

Til gengæld er der kæmpe storkeproblemer syd for grænsen:

”De mange storkepar har enorme problemer med at holde liv i deres unger. Det tyder på, at den tørke vi har oplevet i den forgangne måned giver sig udslag i markant færre storkeunger i år, end vi så i forrige år. Reden i Schafflund /Skovlund, der ligger lige syd for grænsen, har ikke meget succes i år. To storkeunger er blevet smidt ud af reden grundet fødemangel og sult. Og sådan er det næsten alle steder i Slesvig Holsten”, skriver storkene.dk på Facebook.

Den kan følge livet i storkereden i Smedager her:

http://www.tvsyd.dk/natur

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden