TV der bevæger dig

Storkepar i Sønderjylland

00:31

Han-storken Karlsson, der har holdt til i ensomhed i Smedager ved Bolderslev siden jul har nu fået selskab af en hunstork i reden. Foto: storkene.dk

1 af 2

Han-storken Karlsson, der har holdt til i ensomhed i Smedager ved Bolderslev sydvest for Aabenraa siden jul har nu fået selskab af en hunstork i reden. Storke-kendere forudser, at den kærlige modtagelse vil sætte sig spor i form af æg i reden i løbet af de næste par uger.

Dermed ser det ud til, at Sønderjylland i år har udsigt til et ynglende storkepar.

I modsætning til sidste år, hvor et storkepar slog sig ned i Skærbæk ved Tønder, er chancen for succes med ynglen dog væsentlig større, vurderer storke-kenderen Jess Frederiksen fra storkene.dk.

Området ved Smedager midt i Sønderjylland er nemlig bedre egnet med gode fødemuligheder. Sidste døde ungerne i Skærbæk på grund af sult.

Med det sønderjyske storkepar er den danske bestand i år fordoblet fra et til to par. Et storkepar ved Gundsølille på Sjælland har allerede fået unger i reden.

Måske flere sønderjyske storkepar på vej

I løbet af den seneste uge er flere storke ankommet til Danmark og i Sønderjylland er der muligvis ynglende storke undervejs.

I alle tilfælde er to-tre storke set ved Ribe, Bramming og Esbjerg.
Som en tommelfingerregel skal et storkepar have indledt ynglen senest den 20. maj, hvis de skal have succes. Det vil sige, at der stadig er god tid endnu for dannelsen af flere storkepar.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden