Storkereden i Bolderslev blev piftet op

I denne uge har en stork jævnligt vist sig i Bolderslev, hvor byen har en rede stående klar. Lørdag formiddag blev reden gjort i stand og mere indbydende for at lokke storken til at blive og få sig en mage.

 I denne uge har en stork sværmet omkring Bolderslev, hvor der i en årrække har stået en rede klar. Den trængte dog til en kærlig hånd, hvorfor lokale beboere sammen Storkene.dk lørdag formiddag satte en lift op og sammen satte reden i stand.

Desværre har storken holdt sig v k fra Bolderslev de seneste par dage - men måske kan nye strå lokke den tilbage. 
Desværre har storken holdt sig v k fra Bolderslev de seneste par dage - men måske kan nye strå lokke den tilbage. 

Desværre har storken holdt sig væk fra Bolderslev de seneste par dage - men måske kan nye strå lokke den tilbage. 

Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk er optimistisk, hvad angår håbet om at se flere ynglende storkepar i Danmark denne sommer. Der har været gode betingelser for storkenes rejse fra Afrika og til Nordeuropa. Det kan betyde, at flere storke søger mod Danmark og yngler. 

Frem til starten af maj ankommer de fleste storke. Så der er stadig god tid til, at de enlige storke får mager.  Og skal det lykkes, skal storkene ankomme inden den 10. maj. Ellers er det for sent til at få succes med yngel.

Udover to enlige storke på rederne ved Viborg, er der et storkepar i Gundsølille på Sjælland og en enlig hunstork på storkereden i Smedager. Derudover er der en enlig og boligløs stork ved Randers og flere flakkende storke rundt omkring i hele Danmark - måske også i Bolderslev. 

Se billeder fra da storkereden blev renoveret.