TV der bevæger dig

Storkeunge har noget galt i halsen - dyrlæge og brandværn på vej

00:23

Den ene af de store storkeunger har sandsynligvis noget galt i halsen. Se videoen, og hør hvordan, den kommer med klagelyde.

Den ene af de store storkeunger har sandsynligvis noget galt i halsen. Foto: Storkene.dk

1 af 2

Dyrlæge fra Sommersted og brandværn fra Tinglev på vej til storkereden for at redde storkeunge.

Det er en hektisk tid for storkene i reden i Smedager. Nu har den ene af de store storkeunger sandsynligvis noget galt i halsen og skal tilses af en dyrlæge.

- En dyrlæge og Tinglev Frivillige Brandværn er på vej til reden, fortæller Jess Frederiksen, Storkene.dk, til TV SYD.

Tinglev Frivillige Brandværn er på vej med en lift, som dyrlæge Mogens Lund, Dyrlægeteamet Sydvet i Sommersted, kan bruge til at komme helt op i reden for at tilse storkeungen.

-  Ungen har vejrtrækningsproblemer og har haft det i næsten et døgn. Og det bliver værre og værre. Vi er nødt til at gøre et eller andet. Ringede først til Dyrenes Beskyttelse, som foreslog at aflive ungen. Men det vil vi selvfølgelig ikke gøre. Først vil vi forsøge noget andet, siger Jess Frederiksen og tilføjer:

 - Mit gæt er, at den har et stykke mad galt i halsen. Selvfølgelig skal den aflives, hvis dyrlægen ikke mener, den kan reddes. Den skal ikke lide unødigt, siger han.

Den anden af de store unge var tidligere på fredagen listet ud til siden af reden. Den er nu tilbage under en varm voksen-vinge efter at regnen er begyndt at sile ned i Smedager.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden